Társadalmi szerepvállalás - CSR

A cégek, szervezetek társadalmi felelősségvállalási programjait nagyon fontosnak tartjuk, és a társadalmi szolgálatokon felül - saját szakmánk, de a bolygó érdekei miatt is - előre soroljuk a környezettel, fenntarthatósággal, klímavédelemmel kapcsolatos programokat. Úgy gondoljuk, hogy nem csak az iparban, de minden szakterületen tevékenykedő cég számára egyre fontosabbá válik a dolgozók környezettudatos szemléletformálása, a

Az Életfa a társadalmi felelősségvállalás terén az alábbi szolgáltatásokat tudja nyújtani:

Faültetési program

Az Élet=Fa, 100.000 Fa Heves megyében programba bekapcsolódási lehetőséget, szükséges erőforrásokat (csemete, helyszín, szakmai tanácsadás) tudunk nyújtani. A program sajátossága, hogy főleg tavasszal (02-04) és ősszel (10-11. hó) aktív, konténeres faültetéssel ez az időszak kinyújtható a teljes évre is, de a konténeres fák jelentős pluszköltséget és utógondozást igényelnek. Minden esetben jó előre egyeztetni szeretnénk a bekapcsolódásról, legalább 2-3 hónappal a tervezett időpont előtt javasoljuk a kapcsolatfelvételt. 

Takarítási, felújítási akciók

Eger környékén vagy Heves megyében számos turisztikai helyszín (Eged-hegy, Mész-hegy, ) vagy városi közpark található, melyek karbantartása, folyamatos gondozása nem megoldott vagy be tudunk segíteni. Ezeket a területeket kis csoportokban fel tudjuk újítani, takarítani, hulladékot összeszedni, javító festést végezni stb. A területek egy része erősen nyilvános közterület (Északi lakótelep), de teljes elvonulásra is lehetőség van (Bükk, Almári Pálos-rom)

Belső környezeti fejlesztés, szemléletformálás

Céges komposztáló, saját biokert, pihenő-erdő vagy parkosítás a cég/szervezet területén, szelektív gyűjtés a munkahelyen, zöld fal - zöldtető, céges óvodai-bölcsődei formálási és zöldítési programok - csak pár ötlet, hogy kerítésen belül milyen programokat tudunk megvalósítani.