Kis Lépések program - összefoglaló kiadvány

A „Kis lépések” - anyag és energiatakarékosság a hétköznapokban kampány, internetes versenyre épülő tanácsadásokkal, klubfoglalkozásokkal, energiatakarékos totóval kívánta elérni a résztvevők fogyasztói szokásainak megváltoztatását, és a családokat elmozdítani a környezettudatosabb, fenntarthatóbb életvitel felé.

A Zárókiadvány elérhető itt.

Heves megyében 10 kampányhelyszínen sikerült eredményes munkát végezni.
A kampány során tervezett célkitűzéseket, számszerűsíthető indikátorokat sikerült elérni, esetenként jelentősen meghaladni.
A megvalósítási tapasztalatok elemzése alapján megállapítható, hogy az ilyen és hasonló akciók iránt jelentős érdeklődés tapasztalható, különösen akkor, ha a résztvevőket sikerül ráébreszteni arra, hogy saját érdekük a fogyasztáscsökkentő, korszerű megoldások alkalmazása.
Az Életfa Környezetvédő Szövetség sajátos eszközeivel a jövőben is folytatni kívánja az anyag és energiatakarékossági akcióit, amely közvetlen kapcsolatban van a klímavédelemmel is. Az emberi egészséget közvetlenül is érinti az éghajlatváltozás: nagy bizonyossággal tovább növekszik hazánkban a meleg, különösen a hőhullámok okozta halálesetek száma. A globális szinten túl, létezik a lokális és ezen belül az egyéni cselekvés is. Mindhárom ugyanolyan súllyal nyom latba, nincs olyan, hogy az egyén kis szennyezése nem számít.