Közösségek és Hálózataik Kelet-Közép-Európában Nemzetközi Konferencia - Kerekasztalok Országos Találkozója

Az Életfa Környezetvédő Szövetség EFOP-5.2.2 programjának részeként nemzetközi konferenciát szervez, melynek témája a nonprofit szervezetek és közösségek hálózatainak helyzete Lengyelországban, Szlovákiában és Magyarországon. A konferencián részt vesznek a magyarországi civil kerekasztalok, ez egyben a kerekasztalok országos találkozója is.

A szlovákiai és lengyel vendégek bemutatják a két ország civil hálózatainak működését, jelenlegi kihívásait, a kapcsolatépítés és a nemzetközi együttműködés lehetőségeire fókuszálva. A magyarországi hálózatok helyzetét a kerekasztalok közötti, irányított "kerekasztal"-beszélgetés fogja felvázolni. Sebestyén István (KSH, Civitalis) a magyarországi civil szektor friss állapotát foglalja össze, közösségi adománygyűjtés . Csathó Tibor (Életfa) ismerteti a pályázati programban végzett nemzetközi kutatást ismerteti.

A program szándékosan az Eger Civil Ünnepe kísérőrendezvényeként lett megtervezve, ezzel is bemutatva a Eger Civil Ünnepét mint jó példát a közösségi-hálózati összefogásra.

Kép
banner
Dátum