kep1
oldal
jobboldal
felirat

Hírek

Föld Napja 2016


Cselekvő ünnep – idén ezzel a szlogennel szervezték a Föld napi
programokat Egerben. Az egész napos rendezvényen több mint húsz

Civil (ÁRH-MACI) találkozó Egerben

MTA-MAB ESZTERHÁZY AKADÉMIAI KLUB

KEDVES KOLLÉGÁK, HALLGATÓK ÉS MINDEN, A TUDOMÁNYOK IRÁNT ÉRDEKLŐDŐ EGRI POLGÁR!

A MISKOLCI AKADÉMIAI BIZOTTSÁG KEZDEMÉNYEZÉSÉRE LÉTREJÖTT A MTA-MAB ESZTERHÁZY AKADÉMIAI KLUB, AZ ESZTERHÁZY KÁROLY FŐISKOLÁN!


Eger Ünnepe Fesztivál

Látogatóközpont EKMK

proHáló hálózat találkozó és szakmai nap

A 2012. június 21-22-én Kunbábonyban a Civil Kollégiumban megtartott hálózati találkozón, az Életfa Környezetvédő Szövetség képviseletében Bárdos Ferenc és Csathó Tibor vett részt.

Családbarát Donornap

Az Életfa Környezetvédő Szövetség képviseletében Tóth Péterné és Dr. Danka Klára Öko Otthon játék, Ökolábnyom számítás programmal vett részt a Média Eger Kft. által június 22-én megrendezett rendezvényen, amely elsődleges célja volt a donorok toborzása. A donornapon véradás volt, valamint a bekapcsolódók egészség és életmód tanácsadáson is rész vehettek. Jótékonysági főzőversenyre is sor került.

VEDD Észre, Tedd szóvá, Szólj RÁ!

Együtt egymásért, egy más környezetért. Civilek és az Önkormányzat összefogása egy tisztább jövőért.

Nagy fába vágtuk a fejszénket, amikor arra vállalkoztunk, hogy az egri borvidéken felvesszük a harcot az illegális hulladékelhelyezőkkel szemben. Első lépésként 2008. évben pályázatot nyújtottunk be a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium felhívására és a VEDD észre, Tedd szóvá, Szólj RÁ! elnevezésű programunkkal támogatást nyertünk. Ebben az időszakban 16 helyszínen számoltuk fel a feltárt illegális szemétlerakásokat, információs táblákat helyeztünk ki, pihenőterületet alakítottunk ki az almári Pálos-kolostor környezetében és életre hívtuk a Zöld Kommandó szakmai szervezetet, mely mind a mai napig folyamatosan jelen van a külterületeken.


Lakossági fórumok a bio-fűtőműről és a vízszennyezésekről!

Két közérdekű környezetvédelmi témában várja lakossági fórumra az érdeklődőket az Ökológiai Intézet Alapítvány Környezeti Tanácsadó Irodája. A rendkívüli időjárási körülmények okozta vízszennyezésekről augusztus 26-án csütörtökön, a kiliáni lakótelep mellett épülő Kenderföldi Bio-fűtőmű létesítéséről augusztus 31-én kedden 17 órakor tartanak az illetékesek meghívásával tájékoztatókat. A rendezvények célja, hogy a lakosság szélesebb körben is információkat kaphasson a városi közszolgáltatók tervezett fejlesztéseiről. Mindkét eseményre az Ady Endre Művelődési Házban kerül sor (Miskolc, Árpád u. 4.), 17 órától kezdődően.
A lakossági fórum környezeti tanácsadó irodánk Izland, Liechtenstein és Norvégia, az EGT Finanszírozási Mechanizmuson és a Norvég Finanszírozási Mechanizmuson keresztül támogatott programja keretén belül kerül megszervezésre.
További információ: Ökológiai Intézet Alapítvány - Környezeti Tanácsadó iroda: 46/505-077, ecolinst@kothalo.hu.


Tartalom átvétel